Anticonceptie

Anticonceptie online bestellenVeel vrouwen in Nederland maken gebruik van de anticonceptiepil. De reden dat zij hier voor hebben gekozen kan heel verschillend zijn. De anticonceptiepil wordt gezien als een voorbehoedmiddel. Het beschermt vrouwen er tegen om zwanger te kunnen worden als zij seks hebben.

Er zijn verschillende anticonceptiemiddelen en ze hebben allemaal een andere werking, een ander gebruik, een andere betrouwbaarheid en andere bijwerkingen. Daarin wordt een onderscheid gemaakt in middelen met bijvoorbeeld hormonen (oestrogenen en progestagenen) en middelen zonder hormonen. Een paar bekende anticonceptiemiddelen zijn de pil, het spiraaltje en het condoom. Maar u kunt ook denken aan andere betrouwbare middelen, zoals de vaginale ring, de anticonceptiepleister, de prikpil en het implantatiestaafje.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en situatie kunt u een keuze maken voor een anticonceptiemiddel. Op deze pagina vind u een ruime keus aan verschillende producten. Verder lezen…

Klik op onderstaande banner om te bestellen bij Dokteronline


Anticonceptiepil gebruiken

De anticonceptiepil kan er voor zorgen dat u niet zwanger wordt als u seks heeft. Maar deze beschermt u niet tegen SOA’s. Daarvoor kunt u het beste gebruik maken van condooms. Er kan ook altijd voor sterilisatie gekozen worden wanneer u geen kinderwens heeft. Welke anticonceptiepil het beste bij u past, kan een (online) arts beslissen. Er kan gekeken worden naar de redenen waarom u de anticonceptie gaat gebruiken. Het kan zijn dat u aan de pil wilt, omdat u tijdens de menstruatie veel last heeft van buikpijn en krampen. Dit kan ook door de pil verminderd worden. Als dit de reden is, dan kan er gekeken worden welke pil de klachten doet verminderen.

Het is belangrijk dat u de pil dan dagelijks inneemt en hem niet vergeet. Vrouwen gebruiken vaak anticonceptie als zij zich willen beschermen tegen een zwangerschap. Op het moment dat ze wel zwanger willen worden kunnen ze stoppen met de anticonceptie, maar met de pil moet u niet zomaar stoppen, daarvoor kan er beter eerst overlegd worden met de arts, wanneer u het beste kunt stoppen.

Wat vindt u van dit artikel?
[Totaal: 3    Gemiddelde: 4.7/5]