Chlamydia

ChlamydiaChlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening, oftewel een SOA. Het is besmettelijk en de meest voorkomende SOA. Per jaar lopen ongeveer 60.000 mensen deze SOA op. Het is mogelijk dat je chlamydia hebt zonder dat je hier iets van merkt. De SOA komt vooral veel voor bij vrouwen en mannen tussen de 15 en 35 jaar. Omdat je meestal niet weet dat je chlamydia hebt, kun je de aandoening dus ook aan anderen doorgeven zonder dat je dit weet.

De klachten die vaak optreden bij chlamydia zijn een branderig gevoel bij het plassen en afscheiding uit de penis of vagina. Chlamydia is vooral bij vrouwen gevaarlijk, aangezien het zonder behandeling kan opstijgen via de baarmoeder naar de eileiders, met als gevolg een eileiderontsteking en mogelijk zelfs onvruchtbaarheid.

Onderstaande antibiotica-producten helpen goed bij het behandelen van chlamydia. Zorg ook dat je partner zo snel mogelijk de antibiotica slikt, en laat ook je vroegere partners weten dat je chlamydia hebt, zodat zij zich kunnen laten testen.

Klik op onderstaande banner om te bestellen bij Dokteronline


Wat vindt u van dit artikel?
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]