Haarverlies

Haarverlies medicijn bestellenHaaruitval is een veel voorkomende klacht en zowel mannen als vrouwen kunnen er last van krijgen. Maar in de regel zijn het vooral mannen die te maken krijgen met bovenmatige haaruitval.

Haaruitval is een natuurlijk proces. Ieder mens verliest normaal gesproken dagelijks ongeveer 100 tot 150 haren. Er is sprake van bovenmatige haaruitval als u meer dan dit aantal haren per dag verliest. Gelukkig zijn er medicijnen die deze bovenmatige haaruitval tegengaan. Via onze website kunt u medicijnen tegen haaruitval bestellen zonder recept van uw huisarts. U bestelt de medicijnen gewoon eenvoudig via de site van onze partner die met eigen artsen werkt en die online recepten uit mogen schrijven. Verder lezen…

Klik op onderstaande banner om te bestellen bij DokteronlineEr zijn verschillende oorzaken van bovenmatige haaruitval. Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende oorzaken:

Alopecia androgenetica

Dit is de meest voorkomende vorm van bovenmatig haaruitval en komt vooral voor bij mannen. Het is een erfelijke aandoening. Bij mannen resulteert het vaak in kale plekken op de kruin en bij de slapen. Als een vrouw deze aandoening heeft resulteert het vaak in dunner wordend haar op de hele hoofdhuid. Bij mannen kan deze vorm van haarverlies op den duur leiden tot volledige kaalheid. Bij vrouwen komt dit maar zeer zelden voor. Sommige mensen krijgen al op jonge leeftijd te maken met haarverlies door deze aandoening; bij een ander kan het pas op veel latere leeftijd optreden.

Hormonale veranderingen

Bovenmatige haaruitval kan veroorzaakt worden door tijdelijke veranderingen in de hormoonhuishouding in uw lichaam. Denk hierbij aan situaties als een zwangerschap of na een bevalling, de menopauze, overproductie van testosteron of door problemen met de schildklier. Vaak betreft het hier tijdelijk haaruitval; want zodra de hormonale veranderingen over zijn zal ook het bovenmatige haarverlies stoppen.

Haarverlies door slechte voeding

Door een slecht eetpatroon kan haarverlies optreden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u te weinig eiwit of ijzer binnenkrijgt. Ook kunnen crashdiëten zorgen voor veel haarverlies.

Infecties

Een infectie aan de hoofdhuid kan de hoofdhuid en het haar beschadigen. Dit kan resulteren in haaruitval. Zodra de infectie is behandeld en genezen stopt in het algemeen de haaruitval en groeit het haar weer normaal terug.

Haarbehandelingen

Het (overmatig) gebruik van de meest aggressieve haarbewerkingsproducten kan ook leiden tot bovenmatig haaruitval. Dit zijn producten die bijvoorbeeld worden gebruikt bij het verven, bleken of stylen van het haar. Bij het gebruik dringen de chemicaliën uit deze producten in het haar en beschadigen de haarzakjes.

Wat vindt u van dit artikel?
[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]