Menopauze

Menopauze middelen online kopenBij de menopauze gaat het over een fase in het leven van vrouwen waarin de menstruatie onregelmatig wordt en uiteindelijk helemaal wegblijft. Deze overgang is heel natuurlijk. Veel vrouwen ervaren deze periode als lastig. Gemiddeld genomen duurt het vier jaar voordat de menstruatie definitief weg blijft. In deze periode bent u in de menopauze. Meestal vindt de overgang plaats bij vrouwen tussen de 45 en de 60 jaar oud. Als vrouwen ongeveer vijftig jaar zijn dan heeft de helft ongeveer de menopauze bereikt.

Als vrouwen roken dan komen zij eerder in de menopauze terecht. Vrouwen kunnen er last van hebben als zij in deze fase terecht komen. Ze hebben vaak last van menstruatieveranderingen, maar ook van opvliegers. Dit zijn plotselinge korte en hevige warmte aanvallen. Uw gezicht, hals en borst kunnen ineens erg rood worden en dit kan samen gaan met buikpijn en rugpijn. In de nacht kan het voorkomen dat u veel moet zweten. Verder lezen…


Klik op onderstaande banner om te bestellen bij DokteronlineMenopauze en vaginale klachten

In de menopauze kunnen vrouwen veel last krijgen van vaginale klachten. Dat komt omdat het slijmvlies binnenin dunner wordt en ook droger. Daardoor is het ook meer kwetsbaar. Dit kan er voor zorgen dat vrijen zorgt voor een branderig gevoel en dit kan ook erg pijnlijk zijn.

Gelukkig zijn er verschillende middelen die de klachten tijdens de menopauze kunnen verminderen. Daarvoor kunt u op deze pagina kijken en dan kunt u de klachten van de menopauze hopelijk onder controle krijgen. Het kan een lastige fase zijn, maar het is van belang dat u er wat voor gaat nemen zodat het draaglijker is. De ene vrouw heeft er meer last van dan de ander. Bekijkt u daarom nu wat er aan gedaan kan worden en maak uw keuze wat u neemt tegen de menopauze om deze tijd gemakkelijker te doorstaan.

Wat vindt u van dit artikel?
[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]