Premature ejaculatie

Premature ejaculatie medicijnen onlineVroegtijdig klaarkomen, ook wel een premature ejaculatie genoemd, kan erg vervelend zijn voor een man en kan een prettig seksleven verstoren. De man heeft hierbij het gevoel dat hij geen of slechts zeer weinig controle heeft op het moment van klaarkomen.

Dit kan iedere man in meer of mindere mate wel eens overkomen, maar in de gevallen dat het zich vrijwel elke keer voordoet kan het een gezond seksleven in de weg staan. Er is sprake van premature ejaculatie in de gevallen dat een man voor of binnen één tot twee minuten penetratie tot een orgasme komt, in combinatie met het gevoel van een gebrek aan controle over het hoogtepunt. Verder lezen…


Klik op onderstaande banner om te bestellen bij Dokteronline



Oorzaken van premature ejaculatie

De oorzaak van vroegtijdig klaarkomen is niet altijd duidelijk. Waarschijnlijk gaat het in de meeste gevallen om een combinatie van factoren, en dan vooral psychologische en fysiologische factoren. Zo kan een man erg zenuwachtig zijn, bijvoorbeeld door de onbekendheid met de seksuele partner, of doordat hij eerder te maken heeft gehad met een premature ejaculatie. Ook kan er sprake zijn van overgevoelige genitaliën waardoor er maar weinig stimulatie nodig is om tot een hoogtepunt te komen. Een schattig is dat tussen circa 25% en 60% van alle mannen regelmatig last heeft van vroegtijdig klaarkomen.

Gelukkig bestaan er geneesmiddelen om een premature ejaculatie te behandelen. Zo zijn er crèmes die op de penis aangebracht kunnen worden en die voor een licht verdovende werking zorgen, waardoor de penis minder gevoelig wordt voor stimulatie en een orgasme hierdoor langer uitblijft. De meeste van deze gels bevatten het uiterst effectieve bestandsdeel lidocaïne-prilocaïne. Een populaire crème is Emla. Ook bestaan er geneesmiddelen die oraal ingediend dienen te worden. Deze medicijnen beïnvloeden de wijze waarop zenuwcellen met elkaar communiceren, waardoor de man een betere controle ervaart over de zaadlozing en hierdoor snel klaarkomen wordt voorkomen.

Wat vindt u van dit artikel?
[Totaal: 3    Gemiddelde: 4.3/5]